Výtvory z normální trouby - sladké - Šťouchaná buchta

13. února 2010 v 14:01 | Paula |  Výtvory z normální trouby

Šťouchaná buchta


35 dkg polohruné mouky
10 dkg cukru
špetka soli
1 kypřící prášek
12 dkg rozpuštěné Hery nebo jiného máslového tuku
2 vejce
2 lžíce oleje
necelý hrnek mléka /nevadí ani mléko zkyslé - toho se dá celý 1 hrnek i více, dle hustoty těsta/


- vše promícháme, těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova při 175oC

- po upečení uděláme po celé buchtě druhým koncem vařečky šťouchance




poleva:

18 dkg másla nebo Hery
4 lžíce rumu
3 lžíce horké vody
3 - 4 lžíce kakaa
10 dkg moučkového cukru /může být ale i méně/


- polevu rozpustíme a za stálého míchání zahříváme do hladkého spojení všech surovin

- necháme ji zchladnout a poté jí celou buchtu zalijeme - pozvolna od prostředka, aby se dostala všude do všech dírek



Je rychlá, zajímavě vypadá a má dobrou rumově navoněnou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama