Výtvory z normální trouby - sladké - Kyprý koláč z pomazánkového másla

6. února 2010 v 19:32 | Paula |  Výtvory z normální trouby

Kyprý koláč z pomazánkového másla


těsto:

1 hrnek polohruhé mouky
1/2 hrnku cukru krystal
trochu soli
1 kypřící prášek
1 pomazánkového máslo
1 vejce


žmolenka:

2 lžíce hrubé mouky
1 lžíce cukru krystal
1 lžička másla


- vypracujeme těsto /bude téměř lité/ a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem

- poklademe ovoce /čerstvé či zamražené/ - jsou dobrá také nastrouhaná jablka ochucená vanilkovým a skořicovým cukrem

- povrch posypeme žmolenkou

- pečeme v troubě při 175 oC


Koláč je výborný, hodně křehký a vydrží dlouho jako čerstvý.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama