Výtvory z normální trouby - sladné - "Tetin" domácí chléb

6. listopadu 2009 v 15:38 | Paula |  Výtvory z normální trouby

"Tetin" domácí chléb

kvásek:
5 dkg droždí
1/8 l vody vlažné vody
špetka cukru
/část mouky/

1 kg mouky /1/2 kg hladké + 1/2 kg Předměřické chlebové/ nebo jenom hladká mouka
3 lžičky soli
2 lžičky kmínu
v 1/2 l vody rozpustit chléb i s kůrkou a po změknutí rozmačkat /asi 4 pláty/


- vypracujeme těsto a necháme ho 1,5 - 2 hodiny kynout

- během kynutí občas propracujeme

- potom na hodně pomoučněném vále /jelikož těsto je řídké/ vyválíme bochníčky - je jich 8 malých

- povrch každého bochníčku pomažeme vodou, posypeme kmínem a pekařskou solí

- pečeme 1 hodinu /malé bochníčky/ nebo 1,5 hodiny /větší bochníčky/ na 200 oC, jakmile zrůžoví přepneme na 180 oC, při pečení ještě párkrát potřeme vodou - kvůli tmavší kůrce


- jakmile trochu zchladne, vrhají se na něj všichni jen tak - na samotný, peče ho pravidelně každý den





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama