Sladké recepty - jídlo - Zemlbába /žemlovka/

8. června 2009 v 20:29 | Paula |  Výtvory z domácí pekárny

Zemlbába /žemlovka/

asi 16 starších rohlíků ale ne tvrdých /popř. večka, sladké loupáky, .../
1 l mléka
1 velká sklenice nastrouhaných na plátky jablek
1 malá sklenice švestek
cukr, vanilkový, cukr, skořicový cukr


rohlíky pokrájet na středné velké kusy, zalít mlékem, popř. osladit a zamíchat
polovinu změklé masy dát na dno pekárny, na to navrstvit jablka na plátky ochucená
vanilkovým a skořicovým cukrem a do nich zapíchat švestky, zakončit druhou polovinou masy
poté zapnout program č. 8 - PEČENÍ /vyndáme hnětací lopatky, jsou zbytečné/
před vyklopením necháme chvíli zchladnout, obrátíme na velký oválný talíř a ještě chvíli formu
nesundaváme, aby se nám žemlovka nesesypala, opatrně zkoušíme
potom zubatým nožem krájíme na širší plátky a zdobíme šlehačkou









Žemlovka z více vrstev


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 skvela zemlovka skvela zemlovka | Web | 15. prosince 2015 v 17:10 | Reagovat

Mnam, skvely recept na zemlovku!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama